Oppdatert: 26.05.2023 kl.13:06
Publisert: 13.02.2014
Se denne veiledningen hvis du opplever problemer med å fylle ut og sende inn søknad
Internt utlyste stillinger - kun for ansatte:
Alle ansatte i kommunen kan søke, men faste ansatte som søker med fortrinnsrett skal vurderes først.
Se våre internt utlyste stillinger
Tilgjengelighetserklæring for Easycruit
Sandefjord er en kommune med stor tilflytting, rask ekspansjon og spennende utviklingsmuligheter. Sandefjord kommune er den største kommunen i regionen Vestfold og Telemark. Vi har over 65.000 innbyggere og 5.500 ansatte. Sandefjord ligger sentralt i Vestfold og kun en times tid fra Oslo. Det er særdeles gode forbindelser til inn- og utland via fly, tog, buss og båt. Kommunen har flott natur, et aktivt kulturliv og er et godt sted å bo.
Vi ønsker å rekruttere og beholde dyktige og motiverte medarbeidere for å bidra til å maksimere innbyggernes velferd over tid. Vi oppfordrer alle som er kvalifisert, til å søke jobb hos oss, uavhengig av kjønn, alder, etnisitet og funksjonsevne. Stabilitet, samarbeid og gode løsninger gjør Sandefjord kommune til en god arbeidsplass for ca. 5.500 ansatte.
Minoritetsbakgrunn
Sandefjord kommune oppfordrer personer med minotitetsbakgrunn til å søke stillinger de er kvalifisert for. Innenfor flere tjenesteområder i kommunen er det behov for språk- og kulturkompetanse. I tillegg så kan økt mangfold være med på gi andre og bedre løsninger, og være med på å skape utvikling av organisasjonen. Som arbeidsgiver er kommunen opptatt av å tiltrekke seg rett kompetanse i forhold til de kvalifikasjoner som etterspørres i utlysingstekstene.
Nedatt funksjonsevne
Sandefjord kommune oppfordrer også personer med nedsatt funksjonsevne til å søke stillinger de er kvalifisert til. En ansettelse forutsetter at kommunen kan tilrettelegge slik at man blir satt i stand til å gjøre jobben man er tilsatt til. Som arbeidsgiver er kommunen opptatt av å tiltrekke seg rett kompetanse i forhold til de kvalifikasjoner som etterspørres i utlysingstekstene.
Hovedmål for arbeid med likestilling, inkludering og mangfold i Sandefjord kommune:
I kommunens handlingsplan for likestilling, inkludering og mangfold fremkommer det at det handler om å legge forholdene til rette slik at ansatte blir respektert som enkeltmennesker, får en likeverdig behandling og at alle får anledning til å bruke og å utvikle sin kompetanse slik at de får tatt sine evner i bruk. Dette fører videre til kvalitet i tjenestene til kommunens befolkning og brukere. I Sandefjord kommune betrakter vi mangfold som en ressurs og skal være en inkluderende virksomhet.
Likestilling, inkludering og mangfold er en forutsetning for at virksomheten vår er en god arbeidsplass for alle å jobbe i. Alle mennesker, uavhengig av kjønn, alder, etnisitet, religion eller livssyn, funksjonsevne, seksuell orientering, kjønnsuttrykk eller kjønnsidentitet deltar med sine ressurser. I Sandefjord kommune skal medarbeiderne bli møtt med respekt, og som mennesker med sine unike forutsetninger, ressurser og behov, uansett hvilke bakgrunn man har – og våre medarbeidere skal møte befolkningen og brukerne i kommunen på lik måte.
Sandefjord kommune har en bevisst rekruttering for å oppnå en speiling av befolkningen blant medarbeiderne, sikre kjønnsbalanse og hindre diskriminering. Alle har like muligheter til ansettelse uavhengig av nedsatt funksjonsevne, der det er mulig å tilrettelegge. Medarbeiderne i Sandefjord kommune skal ha samme lønnsbetingelser, muligheter for opprykk og faglig utvikling og samme mulighet for interessante oppgaver uavhengig av kjønn, alder, etnisitet, religion eller livssyn, funksjonsevne eller seksuell orientering, kjønnsidentitet eller kjønnsuttrykk.
Sandefjord kommune er en stor organisasjon med varierte tjenester og oppgaver innenfor ulike fagområder. Som ansatt i kommunen har du derfor gode muligheter til personlig, faglig og yrkesmessig utvikling. Vi har tilbud om kurs og opplæring for ansatte på ulike nivå, og innenfor ulike fagfelt i organisasjonen.
Sandefjord kommune anser godt lederskap som grunnlaget for gode leveranser av kommunens tjenester. Vi har derfor stort fokus på lederutvikling, ledelsespraksis og ledelsessystemer.
Sandefjord kommune er organisert med seks kommunalområder, og kommunedirektøren er kommunens øverste administrative leder.
Organisasjonsmodell for Sandefjord kommune
Jobbmuligheter i de ulike kommunalområdene
Sandefjord kommune er samfunnsbygger, tjenesteleverandør og arbeidsgiver. Vi har et unikt samfunnsoppdrag der hovedoppgavene er å bidra til god samfunnsutvikling, levere velferdstjenester til innbyggerne og legge til rette for lokaldemokratiet.
Arbeidsgiverpolitikken synliggjør samfunnsoppdraget, våre prioriterte innsatsområder, strategier og konkrete mål på det enkelt tjenestested.
Ansatte er vår viktigste ressurs. Vi har utrolig mange flotte og dyktige medarbeidere som gir tjenester til kommunens innbyggere. Her viser vi et knippe bilder av ansatte i daglig arbeid.
Som lærling hos oss inngår du lærekontrakt og tar deler av utdanningen i en eller flere av kommunens arbeidssteder. Lærlinger har rettigheter og plikter som andre arbeidstakere. Du har rett til å få den opplæringen som læreplanen fastsetter, men også plikt til å delta aktivt for å nå målene, og å delta i planlegging og vurdering av ditt eget arbeid. Læretiden avsluttes med en fagprøve.
Sandefjord kommune er en godkjent lærebedrift innen flere fag:
Vi kan tilby
Du kan søke læreplass i Sandefjord kommune hvis du er elev med
Kommunen prioriterer søkere innen helsearbeiderfaget og med hjemstedadresse i Sandefjord. Elever som tilhører andre kommuner, kan søke læreplass og vil få tilbud hvis det er ledig kapasitet. Dette gjelder også elever som har brukt opp retten sin på treårig videregående opplæring.
Søknadsfrist: 1. mars.
Læreplass søkes via MinId på www.vigo.no og www.okos.no
For mer informasjon ta kontakt på telefon 33 41 97 26.
Alle ansatte i Sandefjord kommune er omfattet av hovedtariffavtalen (HTA). HTA er den viktigste tariffavtalen i KS-området med bestemmelser blant annet om lønn og godtgjøringer, lokale forhandlinger, arbeidstid og pensjon. Hovedtariffavtalen og kommunens egne grunnlønnsplasseringer angir lønnsplassering.
Som ansatt i Sandefjord kommune er du medlem i Sandefjord kommunale pensjonskasse, som har en av markedets beste pensjonsordninger. Pensjonsordningen dekkes i hovedsak av arbeidsgiver (med ca. 10 % av lønnen) og kommer i tillegg til ordinær lønn. De ansatte bidrar med pensjonspremie tilsvarende 2 % av lønnen. Disse pengene går med til å bygge opp egen pensjon og andre medlemsfordeler.
Som medlem i Sandefjord kommunale pensjonskasse har du også mulighet til å låne til egen bolig med gunstige vilkår.
I tillegg til kommunens egne pensjonskasse er sykepleiere medlem i KLP og lærere er medlem i Statens Pensjonskasse.
Som medarbeider i Sandefjord kommune er du forsikret mot skader og ulykker i arbeidet.
Forsikringen omfatter gruppelivsforsikring, yrkesskade - og ulykkesforsikring. Kommunen tilbyr også en meget gunstig, frivillig ulykkesforsikring i fritiden.
Det finnes ulike arbeidstidsordninger i Sandefjord kommune, avhengig av de tjenester og oppgaver som skal utføres. Dette er de hyppigst brukte:
Lærerne har egen arbeidstidsavtale.
Som ansatt i Sandefjord kommune har man mulighet til å tiltre en fleksitidsordning der forholdene ligger til rette for det. Dette gjelder hovedsakelig stillinger hvor arbeidet utføres på dagtid. Med fleksibel arbeidstid kan man selv styre arbeidstiden innen gitte rammer.
Sandefjord kommune anser helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid (HMS) som et sentralt innsatsområde for å sikre et godt og forsvarlig arbeidsmiljø for kommunens medarbeidere, samt for å oppnå en rasjonell og effektiv tjeneste- og serviceproduksjon overfor kommunens innbyggere.
Kommunen avsetter velferdsmidler for å bedre- og ivareta arbeidsmiljøet.
I Sandefjord kommune gjennomfører vi årlige leder- og medarbeidersamtaler for alle kommunens ansatte. Medarbeiderundersøkelser gjennomføres annet hvert år og følges opp i hver enkelt avdeling.
Sandefjord kommune er en IA-bedrift.
Bedriftshelsen AS er Sandefjord kommunes leverandør av bedriftshelsetjenester, og både medarbeider og arbeidsgiver kan kontakte dem.
Hovedkontakt: Trude Eikenes
Telefon: 33 13 75 00
Døgnåpen kriseassistanse:
Dagtid: 33 13 75 00
Kveld/natt: 22 96 50 35
Adresse avd. Sandefjord: Nedre Movei 4, 3215 Sandefjord
Adresse avd. Stokke: Borgeskogen 7, 3160 Stokke
E-post: trude.eikenes@bedriftshelse.no
Nettsted: www.bedriftshelsen.no
Bedriftshelsetjenesten kan bistå innenfor følgende hovedområder:
Sandefjord kommunes bedriftsidrettslag er Vestfolds største, og gir mange muligheter til både fysiske og sosiale aktiviteter. Bedriftsidrettslaget har egne timer på treningssenter og i rådhusets gymsal med profesjonelle instruktører. Det er treningsgrupper innen golf, fotball, klatring, skyting, håndball, volleyball med mer.
I tillegg arrangerer laget turer og sosiale sammenkomster som skitur til Norefjell, brevandring i Jostedalen, fiskekonkurranse og ulike fester for lagets medlemmer. Alt i et hyggelig og ivaretakende miljø!
Som ansatt i Sandefjord kommune har du mulighet til å bli medlem av de kommuneansattes kunstforening. Kunstforeningen kjøper årlig inn et antall kunstverk tilsvarende en tredjedel av foreningens medlemstall. Vinnerne av loddtrekningen velger fritt blant alle kunstverkene etter en uttrukket rekkefølge. Hvert tredje år mottar alle medlemmene et kunstverk.
Informasjon om prosjekt heltidskultur.
Trenger du hjelp eller har spørsmål i forbindelse med ledige stillinger, søknadsskjema eller ønsker annen informasjon, bistår vi gjerne. Kontakt publikumsmottaket på telefon 33 41 60 00.
Ved behov for teknisk support når du søker så kan du kontakte Sandefjord kommunes helpdesk på telefon 33 41 90 90 i tiden mandag til fredag fra 08.30-15.30.
Oppdatert: 26.05.2023 kl.13:06
Publisert: 13.02.2014
Hva forsøkte du å finne?