Informasjon om koronakrisen

Bistand fra Sandefjord kommune knyttet til korona-krisen

 

Sandefjords næringslivsforeninger og kommunens næringsseksjon samarbeider tett i den krevende situasjonen. På de ulike foreningenes nettsider finner du nyttig informasjon. I tillegg arrangeres blant annet webinarer med aktuelle temaer. 

Samarbeidet omfatter Sandefjord Næringsforening, Sandefjord Byen Vår, Sandefjord håndverks- og industriforening, Gründeriet og Tenk stort, tenk Sandefjord, i tillegg til Sandefjord kommune.

Har du spørsmål til kommunen, kan du kontakte næringslivskoordinator Anne Grethe Bakken eller næringssjef Jan Erik Hvidsten. Det kommer stadig nye nasjonale føringer og ordninger. Vi setter oss løpende inn i disse for å kunne være til hjelp for din bedrift.

Råd ved permittering eller oppsigelser

 

NAV Sandefjord har gått ut med viktig informasjon til alle arbeidsgivere som vurderer å permittere eller si opp sine ansatte i forbindelse med koronaviruset. Her kan du lese råd, tips og anbefalinger som kan bidra til en bedre prosess for arbeidsgiver og berørte ansatte.

 

Utsatt forskuddsskatt og andre tiltak fra skatteetaten

Skatteetaten har utsatt betalingsfristen for første termin av forskuddsskatten til 1. mai. Andre tiltakspakker er også innført. Les mer om tiltakspakkene her.

 

Midlertidige økonomiske tiltak fra regjeringen

Regjeringen har innført en rekke økonomiske tiltak som kan gi deg som næringsdrivende ulik hjelp og støtte.

 

Nye regler fra 20. april for helsefaglige virksomheter

Mange helsefaglige virksomheter med en-til-en-kontakt, som fysioterapeuter og psykologer, har ikke hatt mulighet til å drive sin virksomhet fullt ut. Fra 20. april vil de kunne drive mer som vanlig, dersom krav om smitteverntiltak følges. Les ny bransjestandard her.

 

Nye regler fra 27. april for virksomhet med en-til-en-kontakt

Fra 27. april vil tjenester med en-til-en-kontakt, som frisører og hudpleiere, kunne holde åpent. Forutsetningen er at krav om smitteverntiltak oppfylles. Link til nasjonal veileder ligger her.

Regler for serveringssteder

Serveringssteder, som restaurant, kafe, bar og pub, og utested, som diskotek, nattklubb og liknende, kan holde åpent dersom driften er smittevernfaglig forsvarlig.  Dette fremgår av covid-19-forskriften § 14a.  Virksomheten skal sørge for at besøkende og personell kan holde minst en meters avstand.  I tillegg må det utarbeides rutiner for god hygiene og godt renhold. 

Informasjon til serveringssteder - Veiledning til og presisering av bestemmelsene i covid-19 forskriften.

Midlertidig marked

Se mer informasjon om midlertidig marked

Kilder til relevant informasjon

Det finnes en rekke kilder til informasjon om smittevern, generelle råd til ulike bransjer, økonomiske tiltak og annet som er relevant for næringslivet. Blant disse er NHOHelsedirektoratet og Folkehelseinstituttet.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?