Gjeste- og fiskerihavner

Sandefjord Havn forvalter kommunens småbåthavner med ca. 750 plasser, har moderne gjestehavn, og tilbyr tjenester og kaiplass til omegnens fiskeriflåte med moderne kai og kran.

Gjestehavner

I Sandefjord indre havn finnes to offentlige gjestehavner. Ta kontakt på telefon +47 941 81 037 hvis du har spørsmål om havnene. 

Sandefjord gjestehavn 

Sandefjord Gjestehavn ligger sentralt i havnen med restauranter og museumsskipet «Southern Actor» som nærmeste nabo. Dette er havnen for de som liker litt sene kvelder med liv og røre.

Havnen har ca. 60 plasser med dybder fra 2,5 til 4 meter. Båtene fortøyes med baug eller akterende til kai. Havnen er meget godt beskyttet for vær og vind fra alle kanter. Strøm og vann.

Kort vei til sentrum, 20 minutter til Sandefjord lufthavn Torp, og fergeforbindelse flere ganger daglig til Strømstad.

Sandefjord MiljøMarina

Sandefjord MiljøMarina ligger sentralt i vestre del av havnen (Hesteskoen) syd for Rica Park Hotel. Dette er havnen for de som ønsker en roligere tilværelse i grønne omgivelser.

Havnen ligger i et grønt parkområde med flere muligheter for aktiviteter: Strømbadet med flytende bryggeanlegg for sjøbad, minigolf, Hjertnesstranda aktivitetsområde med  skatepark, Rica Park Hotells saltvannsbad. Det er kort vei til sentrum og dagligvarebutikker.

Havnen har ca. 30 gjesteplasser. Båtene fortøyes ved flytebrygger med bommer.

Havnen omfatter også en miljøbrygge med muligheter for bunkers og vann, samt septiktømmeanlegg.

Fiskerihavn

Ordinær kai med 16 tonn mobilkran for fiskefartøyer, dybde 4 meter, lengde 80 meter.

Sandefjord er kjent som en solid leverandør av fisk og skalldyrprodukter til store deler av Østlandet.

Dybdekart over Hesteskoen

Etter mudring er det nå en seilingsdybde på 2,5 meter i det meste av området. Kartverkets offisielle sjøkart er foreløpig ikke oppdatert med siste dybdedata (noe som danner grunnlag for oppdateringer i diverse apper og kartplottere).

Dybdekart over Hesteskoen - Klikk for stort bildeDybdekart over Hesteskoen