Rehabiliteringsenhet (avdeling 1A og 1B)

Rehabiliteringsenheten tilbyr rehabiliteringsopphold til den som har behov for kartlegging, opptrening og/eller vurdering av hjemmesituasjonen etter sykdom eller skade. 

En rekke spesialistprofesjoner samarbeider om å tilrettelegge for et godt rehabiliteringsopplegg. Varigheten på oppholdet er som regel 1-2 uker, med mulighet til forlengelse ved spesielle behov. 

Kontaktinformasjon

Direktenummer vaktrom avdeling 1A: 33 41 99 20

Direktenummer vaktrom avdeling 1B: 33 41 99 25

Besøkstider

Mandag- fredag 17.00–19.00 

Lørdag og søndag 11.00–13.00 og 17.00–19.00

Besøk utenom disse tider må avtales med avdelingen i forkant. Benytt telefonnummer over. Besøkstider helg kan avvike noe fra avdeling til avdeling.

Tverrfaglig team

Her jobber fysioterapeuter, ergoterapeuter, sykepleiere, leger, hjelpepleiere/helsefagarbeidere og omsorgsarbeidere. Et tverrfaglig team foretar vurderinger og lager en mål- og tiltaksplan sammen med deg og eventuelt pårørende. Vi samarbeider tett med logoped og ortopediingeniør ved behov. 

Fasiliteter

Enheten har syv trenings- og rehabiliteringsrom, treningskjøkken, varmtvannsbasseng, avdelingskjøkken, stue uterom tilrettelagt for mennesker med funksjonsnedsettelse. 

Sengeplasser

Rehabiliteringsavdelingen har åtte sengeplasser. Korttid har ti sengeplasser. Dette er moderne, luftige og funksjonelle rom med det siste av teknologi. Avdelingen ligger i første etasje, med lett adkomst fra hovedinngangen.

Hva er rehabilitering?

Rehabilitering er tidsavgrensede, planlagte prosesser med klare mål og virkemidler, der flere aktører samarbeider om å gi nødvendig assistanse til brukeren sin egeninnsats for å oppnå best mulig funksjons- og mestringsevne, selvstendighet og deltakelse sosialt og i samfunnet. 

Rehabiliteringsavdelingen er et tilbud til den som har behov for kartlegging, opptrening og/eller vurdering av hjemmesituasjonen etter sykdom eller skade. 

Rehabiliteringen foregår både individuelt, i grupper og som egentrening. Din egeninnsats og trening, kombinert med personalets kompetanse og omsorg, vil gi deg gode muligheter til å mestre hverdagen. 

Dersom du trenger hjelp eller trening etter utskrivning, kontakter vi det kommunale hjelpeapparatet og planlegger videre oppfølging i fellesskap.

Hvem kan søke om rehabiliteringsopphold?

Personer innlagt på sykehus, sykehjem eller hjemmeboende som opplever funksjonssvikt. Rehabiliteringsavdelingene hos oss er korttidsavdelinger og er ikke ment for langvarig opphold. 

Forventninger til deg

Rehabiliteringsavdelingen forventer at du

  • deltar aktivt i treningen hos terapeutene
  • deltar aktivt i daglige aktiviteter og trening i avdelingen
  • er motivert til å gjøre en innsats for din egen helse

Kostnader

Kostnadene for et rehabiliteringsopphold følger Sandefjord kommunes betalingssatser for opphold i institusjon.  

Pris for rehabiliteringsopphold: 185 kroner pr. døgn. 

Du betaler for rehabiliteringsopphold maksimalt 60 døgn pr. år, deretter gjelder samme betaling som for langtidsopphold.

Hvordan søker du?

Hjemmebaserte tjenester, fastlegen din eller sykehuset kan hjelpe deg med søknaden. De må ha legeopplysninger om din helsetilstand når du søker. Du kan søke digitalt eller skrive ut skjema og sende det til bolig- og tjenestekontoret med adressen som står i skjemaet. 

Digitalt søknadskjema om rehabliteringsopphold (korrtid)

Utskrift søknadskjema for rehabiliteringsopphold (korrtid) (PDF, 201 kB)