Ragnhild Karlson (aktivitetsvenn) og Aslaug Gjusland liker å gå tur.
Privat
– Vi trenger stadig nye frivillige, behovet øker og vi har flere som venter på å få en aktivitetsvenn, sier Rønningen, og legger til:
– Å være aktivitetsvenn er veldig fleksibelt. Du og den du er aktivitetsvenn for blir enige om når og hvor ofte dere møtes. Det vanligste er 1-2 timer per uke.
Behov for både kvinner og menn
Det er behov for mange ulike typer aktivitetsvenner.
– De som har behov for en aktivitetsvenn er ulike, og har ulike interesser. Vi trenger derfor både menn og kvinner med ulike interesser. Det kan være de som liker å gå på kafe, gå turer, liker å fiske, eller som vil sitte i sofaen å prate, strikke eller sy, sier Rønningen.
– Det viktigste er at du egner deg, og er interessert i å tilbringe tid sammen med en person med en demenssykdom, understreker hun.
Meld deg på kurs
Sandefjord kommune inviterer alle som ønsker å bli aktivitetsvenn til kurs på Forsmannsenteret tirsdag 4. februar kl. 17.30 – kl. 20.00.
På kurset vil du få informasjon om hva det innebærer å være frivillig aktivitetsvenn, informasjon om sykdommen demens og gode tips til hvordan være sammen med en person som har en demenssykdom.
Påmelding på asr@sfjkom.no eller 99 02 23 49.
Gode turvenner
Ragnhild Karlson er sertifisert som aktivitetsvenn i Sandefjord kommune. Hun forteller at hun så oppslag om kurs for aktivitetsvenner på oppslagstavla på Forsmannsenteret, og valgte å gå på et informasjonsmøte for å se om hun kunne bidra med noe. Her oppgav hun interesse for å gå på tur, og dermed ble kontakten opprettet mellom henne og Aslaug Gjusland.
I starten gikk de alene på tur, men nå synes de det er både trygt og sosialt å gå med turgruppen i regi av Sandefjord Turistforening, På glemte stier. De to forteller at de har vært sammen på stort sett alle turene gjennom fjoråret.