Områdeplanen omfatter to kvartaler sentralt i Sandefjord by: Folkets hus og Tivolitomta. Hensikten med planen er å legge til rette for nytt bibliotek, kulturskole og sentrumsfunksjoner som kan bidra til byutvikling og økt aktivitet i Sandefjord sentrum.
Her kan du lese mer om planene
En milepæl for byutviklingen i Sandefjord
Tivolikvartalet skal bli en ny sentral møteplass hvor fellesnevneren er opplevelse, læring og lek – for alle aldre. Her vil vi få et kunnskapssenter med moderne bibliotek, kulturskole, høyere utdanning, en rekke nye aktiviteter, spennende arbeidsplasser, kafeer og sosiale møteplasser med publikumsrettede tilbud på gateplan.
På befaring på Tivolitomta– Dette er en milepæl for Sandefjord. Ved å åpne for økt utnyttelse på Tivolitomta sikrer vi at vi får bygd et kunnskapssenter som vil være avgjørende for å møte fremtidens utfordringer, sier Henriette Elnan Steinsholt, gruppeleder i Høyre i forbindelse med sluttbehandling av områdeplanen i hovedutvalg for miljø- og plansaker denne uken.
Planen ivaretar parkering under hele arealet og tar hensyn til både parker og skøytebanen. Det skal sikres at byggehøyden mot Thor Dahls gate holdes lav, og at det fortsatt blir gode solforhold i Kurbadhagen. Nye Tivolitomta tar også hensyn til en fremtidig økning i kollektivtransport, gang og sykkelvei og vil bidra til et mer robust bymiljø.
Slik kan det bli seende ut i fremtiden– Dette er en balansert plan som ivaretar både byutvikling og bevaringen av våre verdifulle bymiljøer, samtidig som den legger til rette for nødvendige moderne funksjoner, mener Sigurd Brennsæter fra KRF.
Målet er at en moderne by, med kunnskapssenteret i sentrum, vil trekke flere unge til Sandefjord. De vil bosette seg i nye leiligheter midt i byen eller andre steder i kommunen. På den måten kan utviklingen av Tivolitomta være en del av løsningen på fremtidens befolkningsutfordringer.
– Vi ser dette som et essensielt grep for å sikre Sandefjords fremtid, sier Jon Folkvord fra SP. – Et kunnskapssenter av denne typen vil ikke bare øke byens attraktive profil, men også gi flere arbeidsplasser og gi nye muligheter for alle innbyggerne våre.
Hva skjer videre?
Planen blir ikke endelig vedtatt før den har vært i formannskapet 25. mars og kommunestyret 10 .april.
Signe Moland, rådgiver i Sandefjord kommune, følger spent med på den politiske sluttbehandlingen av saken.
– Vi har jobbet i 2,5 år med denne områdeplanen, forteller hun. – Det har vært spennende og komplekst planarbeid som har involvert mange fagområder.
Politikerne i Sandefjord avgjør om planen vedtas. Hvis den blir vedtatt, vil kommunen utlyse konkurranse om realisering av reguleringsplanen. Det er satt av 5 millioner kroner til gjennomføring av konkurransen.