Ombruksuka 2023

Hvordan kan vi redusere forbruket og bruke om igjen det vi allerede har? Dette skal den nyoppstartede Ombruksuka ha som fokus. 

Reparering av dongeribukse - Klikk for stort bildeReparering av dongeribukse Natalia Khimich

18. - 26. november arrangeres Ombruksuka i Vestfold for første gang. Avfallsselskapet Vesar AS har stått for koordinering av ulike arrangementer og lagt ut informasjon om dette på sine nettsider. Sammen med de andre Vestfoldbyene står vi sammen om å lære hverandre hvordan vi kan ta vare på de ressursene vi har. 

Både ombruk og gjenbruk handler om å ta vare på noe som har vært i bruk tidligere, ved å bruke det om igjen, i stedet for å kaste og kjøpe nytt. Dette gjelder uansett om man bruker det på samme måte som før, eller gir det et nytt formål. Er du lei av de gamle gardinene, kan du jo gi bort eller selge slik at noen andre som kan bruke dem - eller man kan sy et handlenett av dem? 

Vil du lære å sy eller gi bort noen varme klær som andre kan ha glede av? Det blir mange arrangementer rundt omkring i Vestfold som du kan delta på. Les programmet og se hva som passer deg best.