Velkommen til Nybyen helsestasjon, et samlingssted for familiene og tjenestene

Den offisielle åpningen av Nybyen Helsestasjon i Rosenvoldsgate 21 markerer en milepæl i omsorgen for gravide, småbarn, familier og ungdommer i Sandefjord. Med et bredt spekter av tjenester, fra jordmortjenester til åpen barnehage og helsestasjon for ungdom, tilbyr helsestasjonen et omfattende og tilgjengelig støttenettverk for lokalsamfunnet. 

Snorklipping, hvor ordfører klipper snor og to barn holder snor - Klikk for stort bildeDet ble en offisiell åpning med snorklipping av ordfører Bjørn Ole Gleditsch, og snorholdere Johan Fjære Fevang og Even Torvik Renate Bjørnemo Gjerken

Den 12 mars ble den offisielle åpningen av Nybyen Helsestasjon markert. Med rundt 56 personer til stede ble dagen markert med taler, musikalske innslag og snor-klipping.  

En sentral lokasjon med et omfattende tilbud

Beliggende i det tidligere Jotun-bygget, har Nybyen Helsestasjon en sentral plassering nær sentrum, kollektivtransport og Sandefjord videregående skole. Dette gjør det enkelt for familier å få tilgang til de ulike tjenestene, samtidig som det legger til rette for tverrfaglig samarbeid blant helsepersonell.

– Helsestasjonen skal hjelpe foreldre å takle foreldrerollen, sier Ingrid Maria Ødegården.

Tilbudene inkluderer jordmortjenester, helsestasjon for barn 0-5 år, åpen barnehage, koronavaksinasjonssenter og helsestasjon for ungdom i alderen 13-23 år. Denne allsidige tilnærmingen gjør at helsestasjonen kan møte behovene til hele familien under ett tak.

Åpningstider:

  • Åpen barnehage, fra 09.00 - 14.00 hver tirsdag, torsdag og fredag.
  • Vaksinesenter for koronavaksinering, hver onsdag  
  • Helsestasjon for ungdom (HFU), gratistilbud på ettermiddagene tirsdag og onsdag, for de mellom 13 og 23 år. Fra kl. 13.30 - 17.00. Her er det mulighet for både drop-in og timebestilling. Åpent i ferier og.

 

Helsestasjonen har og tilbud som foreldreveiledningskurs (COS – circle of security) og foreldreveiledning i grupper (ICDP – international child develop program). Et av foreldreveiledningskursene er blant annet på arabisk. Kursene vil gi foreldrene verktøy til å bedre forstå hvilke behov barnet har, hvilke signaler de gir og hva som kan gjøres for å møte disse behovene.

Gruppeveiledningskurset er et tilbud for alle foreldre med barn opp til 18 år. I kurset får man mulighet til å møte andre foreldre og utveksle erfaringer.  

Kvalifisert personell og konfidensielle tjenester  

– Fint at kommunen setter barn og unge på dagsorden, forteller Ingrid Maria Ødegården.

Med et team av erfarne fagpersoner, inkludert jordmødre, helsesykepleiere, leger og fysioterapeuter, sikrer Nybyen Helsestasjon høykvalitets omsorg og veiledning. For å ivareta personvernet til familiene, barn, gravide og ungdommene, er helsestasjonen utstyrt med lydtette vegger og dører, slik at samtaler forblir konfidensielle mellom pasient og helsepersonell.

I tillegg til å ha fått inn to mannlige helsesykepleiere, i håp om å få flere gutter dit, har det også kommet et eget venterom i avdelingen for ungdommer. Med et eget venterom blir det mer betryggende for ungdommen, at ikke andre bekjente oppdager en. Plutselig går det videre til foreldre.

Samarbeid og kontinuitet

– Tidlig innsats det starter her! Uttrykker Bjørn Ole Gleditsch.  

Ved å samle alle tjenestene under ett tak, legger Nybyen Helsestasjon til rette for kontinuitet og trygghet for familier gjennom hele oppveksten. Dette skaper et sammenhengende omsorgsmiljø og gjør det enklere for familier å navigere i helsevesenet.

Her får de god oppfølging, gjennom store deler av livet. Det at alt er samlet under ett tak, gjør det både enkelt for brukere, men også for de ansatte. Har brukere i første etasje et spørsmål som de ansatte der ikke helt kan svare på, er det bare å gå en etasje opp. Det skaper et godt samarbeid, for de ansatte og for pasientene, de trenger ikke å reise mange små steder for det de skal.