Psykisk helse og rus

Du kan få hjelp hvis du har det vanskelig eller ønsker å lære mer om hvordan du kan ta vare på din psykiske helse.

 Sandefjord kommune har en rekke ulike tilbud til deg og vi vil gjerne at du tar kontakt med oss.

Dersom du trenger hjelp som ikke kan vente, kontakt legevakta på telefon 116 117.

Dersom du har behov for tjenester, benytt søknadskjema.

Trenger du hjelp til å fylle ut søknadskjema eller har andre henvendelser ta kontakt med bolig- og tjenestekontoret, via sentralbordet på telefonnummer 33 41 60 00.

Se også informasjon om ulike hjelpetelefoner og ressurssider

Vi har taushetsplikt, opplysningsplikt og journalføringsplikt. Det vil si at vi vil føre notater over våre møter med deg og disse er høyst konfidensielle. De lagres i en database som kun benyttes av teamet du mottar helsehjelp fra.

Du kan få kopi av din journal om du ønsker – bare spør oss. (Se også personopplysningsloven, forvaltningsloven og helsepersonelloven for informasjon om juridiske føringer.)

Tilbudene har ulike geografiske plasseringer i kommunen.

Familier, barn og ungdom

Er du mellom 0-18 år eller foreldre/omsorgsgiver, kan du kontakte kommunens avdeling for psykisk helse barn og unge.

Lav terskel inn

Det kan være mange forskjellige årsaker til at man opplever hverdagen som utfordrende. Det kan være perioder i livet hvor man kan trenge hjelp og noen å snakke med. Det kan være livsopplevelser som for eksempel å miste jobben, samlivsbrudd eller manglende sosialt nettverk. Det kan være mange grunner til at man i korte perioder kan trenge noen å prate med. Vi vil gjerne at du tar kontakt med oss. 

Psykisk helsehjelp

Opplever du utfordringer knyttet til din psykiske helse og er i behov av oppfølgning eller behandling, kan du søke om oppfølgning psykisk helsehjelp.

Rustjenester

Opplever du utfordringer knyttet til rus, kan du søke om å få en ruskonsulent eller benytte feltpleien.

Forebyggende avhengighet - en lavterskeltjeneste 

Er du bekymret for din egen eller noen du kjenner sitt rusbruk? Eller har du spørsmål om rusmidler eller rusbruk? 

Ta kontakt med oss!

Rus i ungdomstiden

Vil du møte andre foreldre som har unge med rusutfordringer. Parenthood Rus er et pusterom for foresatte til unge med rusutfordringer. Her kan du møte andre foresatte med tilsvarende eller lignende opplevelser.  Dette er et tilbud til deg som er forelder eller foresatt til en med rusutfordring i aldersgruppen 15 – 25 år.

Les mer om rus i ungdomstiden og Parenthood Rus 

Arbeid og aktivitet 

Sandefjord kommune har ulike tilbud. Les mer om arbeid og aktivitet for mennesker med psykiske helse- og/eller rusutfordringer

Bolig

Kommunen tilbyr leiligheter til personer med psykiske lidelser og samtidig rusutfordringer og psykisk lidelse (ROP). Personer som er i behov av rammer og støtte som fremmer ivaretakelse av egen helse, mestring og livskvalitet.

Leilighetene kan være tilknyttet personalbase. Se mer informasjon på egen nettside om Boliger for personer med rusrelaterte utfordringer og/eller psykisk uhelse

Pårørende

Er du pårørende til noen med utfordringer knyttet til sin psykiske helse og/eller rus, og trenger noen å snakke med? Vi tilbyr råd og veiledning for deg som er pårørende. 

Lærings- og mestringssenteret formidler lavterskel pårørendestøtte. Her kreves det verken søknad eller henvisning, og alle kan ta kontakt. 

Ressursgruppe kjønnsmangfold

Sandefjord kommunen har en ressursgruppe bestående av ulike faggrupper som du kan kontakte hvis du har spørsmål om kjønnsidentitet og kjønnsmangfold. Dette er et lavterskeltilbud som alle kan benytte. Du trenger du ikke henvisning for å ta kontakt.