Beredskapsplaner

Kommunen skal legge til rette for et samfunnssikkerhetsarbeid som beskytter befolkningen og bidrar til å opprettholde kritiske samfunnsfunksjoner.

Kommunen skal også

  • Gi oversikt, kunnskap og bevissthet om samfunnssikkerhetsutfordringer, og hvilke virkninger disse vil ha for befolkningen og lokalsamfunn.
  • Redusere risiko og sårbarhet gjennom forebyggende arbeid.
  • Sikrer god beredskap og samordning med interne og eksterne samfunnssikkerhetsaktører i kommunen.

Vi kan greie oss bedre dersom vi har en egenberedskap. Når flere greier seg selv, kan beredskapsressurser benyttes til de som trenger det mest. På den måten er du en del av vår beredskap. 

Beredskapsplaner

Kommunen har beredskapsplaner på overordnet nivå og ute i tjenesteområdene. Planene bygger på en risiko- og sårbarhetsanalyse (PDF, 13 MB). Helhetlig risiko- og sårbarhetsanalyse skal revideres hvert 4. år.

Kommunens overordnede administrative beredskapsplan  (PDF, 683 kB)skal bidra til at kommunen jobber helhetlig og systematisk med samfunnssikkerhetsarbeid, og være rammen for den rollen kommunen har som en pådriver overfor andre samfunnssikkerhetsaktører.

Vedlegg til rapport helhetlig risiko og sårbarhetsanalyse:

Vedlegg 1 – Liste deltagere arbeidsgruppene (PDF, 65 kB)

Vedlegg 2 – Liste over uønskede hendelser (PDF, 58 kB)

Vedlegg 3 – Tabeller, fremstilling av risiko (PDF, 123 kB)

Vedlegg 4 – Analyseskjemaer helhetlig ROS (PDF, 2 MB)

Vedlegg 5 – Handlingsplan (PDF, 545 kB)

Beredskapstiltak

I en alvorlig hendelse kan det være aktuelt å evakuere et område. Det er politiet som tar beslutningen om dette. Kommunen blir ofte bedt om å sende ut innbyggervarsel slik at innbyggerne i et bestemt område vet hvordan de skal forholde seg. Kommunen har planer på hvordan de skal ta vare på de evakuerte og på pårørende.

Daglig beredskap – beredskapsvakt

Beredskapsvakt er tilgjengelig hele døgnet for å:

  • Være kontaktledd mellom kommunen og samarbeidsaktører i beredskap (myndigheter, nødetater, beredskapsorganisasjoner, private samarbeidsparter og frivillige) under håndteringen av en beredskapssituasjon.
  • Bidra til at beredskapstiltak i ulike ansvarsområder i kommunen er koordinerte.
  • Gi råd til kommunens ledelse og kriseledelse ved håndteringen av en beredskapssituasjon eller krise.

 

Nummeret til beredskapsvakt er 33 41 60 70.