Miljø- og plansaker

Jobbmuligheter i kommunalområdet miljø og plansaker.

Kommunalområdet miljø og plansaker har oppgaver med stor bredde - alt fra brann og ulykkesforebygging, forvaltningsoppgaver til drift og vedlikehold av infrastruktur.

Vi har et sterkt fagmiljø med mulighet for varierte oppgaver og utvikling. Her kan du jobbe selvstendig med ditt fag, men også i samarbeid med andre.

Hos oss jobber mange ulike fagarbeidere, kontoransatte, ingeniører, arkitekter, byggesaksbehandlere, renholdere, økonomer, brannkonstabler og mange andre yrker.

Miljø og plan er delt inn i seksjonene

  • bydrift
  • brann og redning
  • havn
  • eiendom
  • klima- byggsak- og arealforvaltning

Miljø og plan har også en stab som fungerer som støttefunksjon til seksjonene. Til sammen har vi i overkant av 400 ansatte hos oss.

Søk på ledige stillinger og bli en av oss!

Silje Karlson trives godt som rådgiver på byggesak.

Silje Karlson,  rådgiver ved enhet byggesak.

"Jeg heter Silje Karlson, er 24 år, jobber som byggesaksbehandler og har jobbet i Sandefjord kommune i snart ett år.

Plan- og bygningsloven er en av rettskildene vi som byggesaksbehandlere forvalter daglig. Lovens § 1 uttrykker blant annet at plan- og bygningsloven «skal fremme bærekraftig utvikling til beste for den enkelte, samfunnet og framtidige generasjoner». Som byggesaksbehandler opplever jeg at vi har et stort samfunnsoppdrag og at vi derfor må opptre ansvarsfullt.

Det var egentlig ganske tilfeldig at jeg endte opp her, da jeg etter en fullført bachelor i juss så etter relevant arbeid der jeg kunne få brukt jussen. I dag er jeg veldig glad for at jeg fikk jobb her i Sandefjord kommune. Personlig synes jeg vi har et ekstremt godt miljø der jeg får utfordret meg gjennom mange interessante og ulike problemstillinger. Jobben er mangfoldig og innebærer en god del juridiske vurderinger som må foretas. 

På byggesak er vi i hovedsak inndelt i tre team. I det teamet jeg jobber under, arbeider vi utgangspunktet med saker som omhandler strandsonen, sentrum og stedsutvikling. Videre er det et team som saksbehandler ordinære byggesaker inkludert saker som omhandler næring, landbruk og områder som i kommuneplanens arealdel er avsatt til LNF (landbruk,- natur- og friluftsliv). Et tredje team jobber videre med ulovlighetsoppfølging og tilsyn.

Vi jobber i et tverrfaglig miljø, der det er en spennende miks med ulik utdanningsbakgrunn. Jeg jobber blant annet med jurister, bygningsingeniører og en arkitekt. 

I tillegg til å behandle byggesøknader består jobben av veiledningsarbeid. Vi får henvendelser på epost, men også på telefon eller ved oppmøte her på rådhuset. Som byggesaksbehandler må jeg være selvstyrt og jobbe selvstendig. Vi diskuterer imidlertid ofte saker i felleskap, noe som skaper et godt samhold på arbeidsplassen.

Til tider har vi en god del å gjøre, og må holde oss innenfor tidsfrister. Dette vil kunne være en utfordring til tider. Balansen mellom effektivitet og nøyaktighet blir derfor avgjørende. Som byggesaksbehandler må vi videre være løsningsorienterte, samtidig som vi må følge regelverket. 

Personlig synes jeg det å jobbe som byggesaksbehandler er ekstremt spennende. Kombinasjonen av å kunne skrive, diskutere saker og veilede publikum er utrolig givende. Jeg synes vi er heldige her på byggesak som både får sett og vært med på utviklingen av Sandefjord kommune."