Mat og måltidsfellesskap

Mat og måltider er en vesentlig del av hverdagen og viktig både for psykisk og fysisk helse, for trivsel og for funksjonsnivå. I kommunen er det ulike tilbud som du kan benytte deg av.

Måltidsfellesskap

I seniorsentrenes kafeteriaer kan du blant annet nyte en to retters middag, påsmurte rundstykker, nystekte vafler og søte fristelser. Kafeteriaene er åpne alle hverdager, og flere er også åpne i helger og på helligdager. I flere av kafeteriaene kan du spise frokost og kveldsmat i fellesskap med andre. Alle seniorer og personer som mottar trygd er velkomne, og du kan gjerne ta med deg venner og familie. Les mer om meny og kafeteria på nettsidene til de enkelte seniorsentrene

Middag levert hjem

Levering av middag er definert som nødvendig helsehjelp. Dersom du ikke lenger greier å lage middag eller varme opp ferdigkjøpt middag, kan du søke kommunen om å få varm middag levert hjem. Maten leveres av hjemmesykepleien og blir laget på kjøkkenene til bo- og servicesentrene. Tjenesten er behovsprøvd og du betaler for middagen. Søknadsskjema finner du på kommunens nettsider, og du kan også få det på papir. Dersom du får avslag på din søknad, kan du ta kontakt med ditt nærmeste senter og høre om det er mulig å få levert middag hjem via frivillige. Middag levert av frivillige er kun et tilbud på hverdagene, og det avhenger av kapasitet

Handlehjelp og handlebuss

Det finnes flere tilbud som ikke er behovsprøvd.

  • Flere matbutikker kan kjøre matvarer hjem til deg. Du må bestille matvarene digitalt.
  • Frivilligsentralen i Andebu tilbyr handlehjelp.
  • Frivilligsentralen i Sandefjord setter opp handlebuss en gang i uka. Bussen henter deg hjemme og kjører deg til butikken. Frivilligsentralene setter også opp handlebuss fra et par av bo- og servicesentrene jevnlig.
  • Flere private tilbyr tjenesten handlehjelp; mot betaling

Bestille digitalt

Dersom du ønsker å lære hvordan du bestiller de ulike tjenestene digitalt, kan du delta i en av Sandefjords mange datagrupper. Ta gjerne en tur innom åpent opplæringstilbud på bibliotekene, frivilligsentralene eller seniorsentrene.