Prosjekt «Digitale Seniorer»

Det er et mål for Sandefjord kommune å legge til rette for økt digital deltagelse.  Skulle du ønske du kunne litt mer om det som skjer på nettet? Synes du det er litt skummelt og er redd for å gjøre feil? Vil du helst slippe å bry andre med spørsmål og klare deg selv? Her kan du lese litt om hva kommunen tilbyr. Mottoet er «Digitalt er ikke skummelt».

Det finnes flere tilbud om datahjelp i Sandefjord kommune. Tilbud der du kan du møte opp og få hjelp og veiledning i bruk av både nettbrett, smarttelefon eller pc. 

Bli med på datakafé

Seniornett arrangerer, sammen med seniorsenterne og frivilligsentralene, dataklubb og datacafé for seniorer. Dette er et lavterskeltilbud for alle som vil delta, uansett kunnskapsnivå.  Alle er velkomne og det er gratis deltakelse. Er du interessert, kan du lese mer og finne informasjon om datakafe og andre tilbud her

Drop-in datahjelp på Sandefjord bibliotek

Har du spørsmål om internett, mailer eller trenger du hjelp til å ordne med telefonen din eller nettbrett, kan du komme innom biblioteket. Her har vi ansatte som kan hjelpe deg hver onsdag kl. 12.00–14.00 og annenhver torsdag kl. 15.30–16.30.

Se datoer her: Helpdesk-IT – Sandefjordbibliotekene

Bli kjent med velferdsteknologi

Velferdsteknologi er teknologiske hjelpemidler som kan bidra til bedre livskvalitet, økt trygghet og større mulighet til å klare deg på egenhånd.

Vil du vite mer? Besøk Velferdsteknologihjørnet i mai! Andebu, Stokke og Sandefjord bibliotek og Sandefjord medisinske senter stiller ut utstyr og gi ut informasjon om ulike teknologiske hjelpemidler du kan ha glede og nytte av.  

Prosjektet «Digitale seniorer»

Det er et mål for Sandefjord kommune å legge til rette for økt digital deltagelse.  

Det er utarbeidet en nasjonal strategi for økt digital deltagelse og kompetanse i befolkningen. Strategien handler om hvordan digitale behov skal møtes og digitalt utenforskap motvirkes.

Vil du hjelpe til som digital veileder?

Det er alltid behov for flere frivillige som kan bistå med veiledning i grunnleggende bruk av nettbrett, smarttelefon eller pc. Du må ikke være dataekspert. Det viktigste er at du ønsker å dele av din tid, er tålmodig og en middels dreven bruker av teknologi.

Se kontaktinformasjon til Frivillighetssentralene og Seniornett Sandefjord i boksen nedenfor.